frontpage frontpage frontpage

Andre lande (uden for EU, EØS og Norden)
 

På de følgende sider finder du oplysninger om enkelte lande uden for EU, EØS og Norden. Det du kan læse om er muligheder for at få arbejde eller arbejdslignende ophold.

Du kan ikke tage din dagpengeret med til lande uden for EU, EØS og Norden.

Visum eller arbejds-/opholdstilladelse

Vær særlig opmærksom på, at du altid skal undersøge reglerne om visum og evt. arbejds- eller opholdstilladelse, hvis du skal rejse til lande uden for EU/EØS. I nogle lande er det vanskeligt at få lov til at arbejde, med mindre du har et specialiseret fag.

Det er vanskeligt at få arbejdstilladelse til ufaglært arbejde i USA. Også hvis du vil være au pair er reglerne mere restriktive end i de fleste andre lande.

Working Holiday. 

Danmark har indgået Working Holiday-aftaler med hhv. Australien, Argentina, Canada, Chile, Japan, New Zealand og Sydkorea.

Working Holiday-aftalerne betyder, at unge statsborgere (18 - 30 år) fra disse lande kan få opholdstilladelse til at opholde sig i Danmark i en længere periode. 

Aftalerne går begge veje, så unge danske statsborgere kan få tilladelse til at indrejse og opholde sig i et af aftalelandene efter de regler, der gælder for hvert enkelt land.

Hvis du tænker på en arbejdsferie i et af ovennævnte aftalelande, er den bedste start at besøge ambassadens hjemmeside - se adresserne i boksen til højre. 

Læs mere om Working Holiday på www.nyidanmark.dk

Nogle populære arbejdslande uden for Europa:

Australien og New Zealand

Kina

USA


Senest opdateret 17. september 2015


www.gribverden.dk - oplysninger om muligheder for ophold i udlandet - arbejdsophold, frivilligt arbejde, au pair, sprogkurser, uddannelse m.m.

På udiverden.dk kan du også læse om forskellige landes uddannelsessystemer

Ambassaderne :

Australien
 
Canada

Chile 

Japan 

New Zealand (konsulat i København - ambassade i Haag, NL)