frontpage frontpage frontpage


Inspiration 

Ønsker du arbejde i en periode på hotel i Norge eller Schweiz, som turistentertainer i Sydeuropa, som handicaphjælper i England eller ...? 
 
Læs her om nogle job, brancher eller virksomheder, hvor mange - især unge - søger arbejde hvert år. Der er også links til organisationer, som formidler særlige typer af job.

Du kan bl.a. læse om hvilke krav der stilles og om hvordan man finder jobbene.

Vær særlig opmærksom på

- at en del af jobbene er sæsonbetonede og skal søges på bestemte tider af året.
- at nogle af jobbene skal søges i meget god tid får jobstart - op til 6 måneder før.

Bemærk også

at der er tale om almindelige lønmodtagerjobs.
Hvis du søger information om andre muligheder for ophold i udlandet er hjemmesiden www.gribverden.dk et godt sted at starte.

Et bestemt land?

Hvis det er vigtigt for dig at komme til et bestemt land, kan du kigge under menupunktet Landeinfo og jobdatabaser.

God fornøjelse med planlægningen

En bestemt branche?

Turistentertainment


Spanien
Turistentertainer - Acctiv Leisure Projects

 

Cypern og Grækenland
Turistentertainer - TMC Tourist Services

Italien
Turistentertainer - Wintour

Læs mere om arbejde som entertainer i denne brochure fra Arbetsformedlingen, Sverige.

Forlystelsesparker

Frankrig

Læs mere her om Disneyland Resort Paris

De fleste forlystelsesparker rekrutterer medarbejdere via deres egen hjemmeside. På hjemmesiderne kan man som regel også kan læse om vilkårene.

Job på hotel eller i restaurant

Der er mulighed for at finde job på hoteller, restauranter, caféer osv. mange steder i Europa. Opgaverne ligger inden for servering, rengøring, reception og madlavning/køkkenarbejde. Det er en fordel at have gode sprogkundskaber og relevant erfaring, når du søger disse job.
 


Nogle job er for hele året og andre for enten en sommer- eller en vintersæson afhængig af hotellets eller restaurantens beliggenhed. Når du skal planlægge, skal du være opmærksom på, at sommersæsonen i Sydeuropa normalt er væsentligt længere end en dansk sommerferie. Vintersæsonen starter i december eller januar og varer som regel til april/maj. Der er størst chance for job, hvis du kan blive i jobbet hele sæsonen.

I større byer kan job i caféer og lignende ofte findes på stedet. Job i hoteller eller restauranter uden for byerne er det derimod ofte en god ide at aftale på forhånd.

Her på sitet kan du finde hotel- og restaurantjob fra en række lande - se under Søg job. Der er flest fra Norge og Schweiz, især til vinter- eller sommersæson.

Hoteljobs i Østrig

Se video fra EURES Østrig: Jobs in Austrian Tourism.  


Cruise

Disney Cruise, The Yachts of Seabourn m.m.
 

Socialt arbejde

Kina
Kulturudvekslingsarbejde med China Link

Storbritannien
Job som handicaphjælper eller ufaglært sygehjælper i Storbritannien er en anden mulighed, ikke mindst hvis du også vil samle point til en videregående uddannelse. Jobbene er ofte for et halvt eller et helt år. Til job som handicaphjælper skal du som regel have kørekort. Du finder jævnligt stillinger her på sitet under Søg job.

Business Support Center

Der er mange muligheder for at komme til at arbejde i et business support center i udlandet. Fælles for næsten alle jobs på et business support center er, at du skal beherske dansk og engelsk samt være serviceminded og vant til at bruge IT.  


Derudover stilles der andre krav afhængig af det konkrete job. Det kan f.eks. være krav om salgserfaring eller lyst til salg, teknisk indsigt som gør dig i stand til at yde support på forskelligt software, regnskabsmæssig kompetence eller krav om flere sprog.

De fleste job er for minimum 6 måneder og ofte længere. Til gengæld tilbyder flere af arbejdsgiverne økonomisk hjælp til flytteudgifter o.lign.

Her på sitet finder du call center-job fra mange lande.

Læs mere her eller se de aktuelle annoncer under Søg job.

Sommerjob i Norden 

http://www.nordjobb.net/

Working Holiday: Argentina, Australien og New Zealand, Canada, Chile, Japan og Sydkorea

Med Working Holiday kan du kombinere arbejde og turistrejse i Australien og New Zealand, Canada, Chile og Japan.

Med et working holiday visum kan du opholde dig i Australien eller New Zealand i op til 12 måneder. Du må arbejde en del af tiden - i Australien maksimalt 6 måneder for den samme arbejdsgiver og i New Zealand maksimalt 3 måneder for den samme arbejdsgiver.

Du kan læse lidt om working holiday visa på www.nyidanmark.dk

Danske statsborgere, som ønsker at komme på arbejdsferie i et af aftalelandene, kan henvende sig på det pågældende lands ambassade.


Fandt du ikke det du søgte? Så kan du prøve

- at søge i de aktuelle ledige stillinger - søg job
- at læse om andre muligheder under menupunkterne om jobmuligheder eller landeinfo
- at se på www.gribverden.dk 


Senest opdateret 27.10.2016

TIP:


www.gribverden.dk, hvor du kan finde oplysninger om andre muligheder for ophold i udlandet end almindeligt lønarbejde, f.eks. sprogkurser, frivilligt arbejde.